©1968
2021

AUCKLAND WAR MEMORIAL MUSEUM

Work commenced in 2004 to enclose the existing open Courtyard within the South Crescent area of the historical Auckland War Memorial Museum.

Client

Auckland War Memorial Museum

Location

Parnell, Auckland

Completion Date

December 2006

Awards

2009 NZIA – Auckland Architecture Award

2007 Property Council NZ – Supreme Award

The existing open courtyard within the South Crescent area of the Museum was enclosed with a copper and glass wave dome roof above an open atrium, encased by the existing façade. A suspended kauri clad ‘bowl’ with a 200 seat auditorium was constructed, with a new multipurpose events centre on the top floor providing 360 degree views of the city. Exhibition space was extended by 60%. The outcome is a remarkable architectural success, and we are thankful for the privilege and opportunity. This project was completed in association with Noel Lane Architects and Salmond Reed, Heritage Architects.