©1968
2021

THE ANZ
CENTRE

The ANZ Centre re-inhabits the corner of Cashel, High and Hereford Streets in central Christchurch and comprises 1700 square metres of ground floor retail and hospitality and three levels of commercial office space. Sydney-based practice Esquisse created the concept design, with Peddlethorp developing the design and observing construction to completion.

Client

CHC Properties Ltd

Location

Colombo Street, Christchurch

Completion Date

April 2017

Equisse saw the potential to re-enliven the site and surrounding precinct, creating a year-round public atrium facing North and East to take advantage of terrific aspects. The Port Hills provided inspiration, and natural design responses throughout reflect the topography, geography and greenery of the city – including the Avon River.

The distinctive triangular design was influenced by the three-sided nature of the site, unbound by surrounding structures. Unified by the singular colour and glass façade, the three aspects of the building vary with canopies at different heights and fins across the Colombo Street façade.